RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зв'язки Рубана з Медведчуком: у СБУ розповіли скандальні подробиці

Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, заарештований у п'ятницю, 9 березня, керував одним з проектів федералізації України в "Українському виборі" Віктора Медведчука.

Про це заявив керівник апарату Служби безпеки України (СБУ) Ігор Гуськов, повідомляє LIGA.net.

"Сьогодні Рубан заявляв, що не має стосунку до руху "Український вибір". Ми підготували, користуючись виключно відкритими джерелами інформації, невелику презентацію, яка свідчить про те, що протягом кількох років Рубан активно співпрацював з рухом "Український вибір". Більш того, керував одним з підпроектів організації в рамках проекту "Українська федерація", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання Рубана і новий план Путіна щодо України

За словами Гуськова, ідеї федералізації України за допомогою так званих народних республік були закладені в проекті, яким займався Рубан. При цьому він додав, що це не вся інформація про зв'язки Рубана з "Українським вибором", яка є у розпорядженні СБУ.

"Це не означає, що це все, що у нас є. Це все, що ми можемо зараз показати", - підкреслив Гуськов.

Нагадаємо, керівника "Офіцерського корпусу" звинувачують в підготовці замаху на ряд високопоставлених українських політиків, в тому числі президента Петра Порошенка і главу МВС Арсена Авакова.

Рубана затримали в пункті пропуску "Майорск" на лінії розмежування на Донбасі. СБУ виявила в машині переговорника великий арсенал зброї. Небезпечну знахідку виявили в меблях, які Рубан перевозив через лінію розмежування з території окупованого Донбасу.

Всі подробиці "справи Рубана" читайте на "Апострофі".