RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Волонтери помітили в арсеналі Рубана зброю, розхвалену ватажком ДНР: фото і відео

Серед зброї, яку вилучили з автомобіля переговірника Володимира Рубана при затриманні, виявлений 60-мм тактичний міномет кустарного виробництва, який російські пропагандисти видавали за розробку бойовиків "ДНР".

Про це повідомляють волонтери спільноти InformNapalm і публікують відповідні відео.

Також наголошується, що і сам ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко згадував про виробництво на окупованих територіях мінометів цього виду та боєприпасів до них.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Затримання Рубана і новий план Путіна щодо України

Крім того, мінометів 60-мм немає на озброєнні і російської армії. Для створення цього виду зброї бойовики використовують оборонну гранату Ф-1 у якості бойової частини. Корпус міни складається з хвостовика з вибивним зарядом і підсклянником, куди поміщається граната. Дальність польоту такого боєприпасу становить 600-800 метрів. Детонація відбувається не від удару об землю а через 3,5-4,5 секунди після виходу підстаканника зі ствола міномету.

"Точність і ефективність даного боєприпасу при веденні позиційної війни дуже низькі, але як зброя терору проти цивільного населення цілком. Так само, застосування вищевказаних саморобок ускладнило б роботу криміналістів і слідчих", - відзначають волонтери.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Готувалися дев'ять місяців: Тука розкрив декілька гучних деталей справи Рубана.