RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З України видворили студента-поляка, який спалив український герб у каміні: фото

Служба безпеки (СБУ) видворила з України громадянина Польщі, студента одного з вищих навчальних закладів Тернополя, який публічно поглумився над стилізованим зображенням Малого Державного Герба України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в Тернопільській області.

Так, правоохоронці встановили, що 19-річний поляк під час відпочинку з друзями в закладі громадського харчування публічно спалив у каміні стилізоване зображення Малого Державного Герба України, що прикрашало стіну залу.

"Зважаючи на відсутність у діях іноземця складу злочину і одночасної невідповідності його подальшого перебування в Україні інтересам забезпечення безпеки нашої держави, 12 березня правопорушника примусово повернуто на територію Польщі з забороною в'їзду в Україну терміном на три роки", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що студента примусово видворили за вчинення хуліганських дій, які відкрито принижували національну честь і гідність українців, а також могли призвести до розпалювання національної ненависті.

Як повідомляв "Апостроф", за останній рік ставлення поляків до українців і німців дуже погіршилося, в даний час воно найменш позитивне приблизно за останні десять років.