RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Дивний напад на дітей під Києвом: з'явилися нові дані про НП і її причини

Жителі села Старі Безрадичі Обухівського району Київської області, де увечері 7 березня стався дивний напад на дітей в Будинку культури, кажуть, що версій про мотиви нападників є досить багато.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Так, у сільраді кажуть, що хлопців могли побити через дівчат.

"Нападники вже приїжджали в Безрадичі в листопаді. Здається, пропонували дітям наркотики. Тоді старші хлопці з Будинку культури їх вигнали і трохи поштовхалися. Може, ноги ростуть звідти. Серйозно постраждали у нас двоє. Одному хлопчикові 16 років, а другому десь 19", - уточнили в сільраді.

За словами співрозмовниці, 15 нападників приїхали з Обухова на трьох машинах. При цьому номери були заховані.

"У нас в центрі села біля магазину встановлені камери. За ними і вдалося визначити, що відбувалося. О 20:33 вони приїхали на трьох машинах, понатягували капюшони і з битами зайшли в Будинок культури. А о 20:44 вже покинули Безрадичі. Ці хлопці відвідують секцію борців в Обухові", - розповіла вона.

У свою чергу, директор установи Наталія Данчек каже, що не має уявлення про точні причини того, що сталося.

"Є кілька версій: хтось говорить про політичне замовлення, хтось про розбірки між самими дітьми. Можу сказати тільки, що через 40 хвилин після концерту в Будинок культури вбігли невідомі в масках і почали бити всіх, хто там був. У нас зібралися підлітки - від 13 до 20 років", - сказала вона.

Крім того, Данчек підтвердила, що нападники навідуються в Безрадичі не в перший раз і згадала про "складну ситуацію" в селі.

"Йде децентралізація, тому ситуація у нас досить гостра. Деякі місцеві князьки хочуть з'єднатися з Обуховом, а сільська влада намагається об'єднається з Козином (сусіднє смт. - ред.), Тому що це дасть Старим Безрадичам більше перспектив розвитку. Можливо, пов'язано і з цим", - припустила вона.

За наявною інформацією, 13 березня слідство вже викликало чотирьох підозрюваних у нападі. За фактом бійки відкриті дві кримінальні справи.

"Зі спілкування з жителями Безрадичів можна вивести три версії про причини нападу, які не назвеш інакше як "дивними". По-перше, це могла бути помста окремим учасникам концерту за те, що ті завадили вести в селі торгівлю наркотиками і вступили з ними в конфлікт у листопаді 2017 року. А решта потерпілих лише потрапили під гарячу руку", - зазначає видання.

Інший мотив - бійка через дівчат. І третій мотив може бути пов'язаний зі "складною ситуацією" в селі, так як про труднощі з децентралізацією в цьому районі вже писали ЗМІ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відбулася масова бійка за участю військових в селищі Нова Збур'ївка Херсонської області.