RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Страшний меседж від Путіна: в США вказали на важливі моменти в історії з отруєнням розвідника Скрипаля

В історії з отруєнням колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Великобританії є кілька важливих моментів.

Про це йдеться в матеріалі віце-президента департаменту тактичного аналізу приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor Скотта Стюарта, текст якого є в розпорядженні "Апострофа".

Відзначається, що російський президент відкрито критикує росіян, які шпигують на іноземні уряди, і навіть вдавався до недвозначних погроз, заявляючи, що зрадники "самі загнуться".

Так, після нападу на Скрипаля російські державні ЗМІ почали розвивати цю тему.

"Хотів би виступити із застереженням: професія зрадника - одна з найнебезпечніших у світі", - заявив ведучий новин російського "Першого каналу" Кирило Клейменов.

Він також з деякою іронією зазначив, що росіянам небезпечно вибирати в якості місць проживання Англію, оскільки вони схильні вмирати там при загадкових обставинах.

"Щось там не те. Може, клімат. Але занадто багато в останні роки там дивних пригод з тяжким наслідком - люди вішаються, труяться, розбиваються на вертольотах і випадають з вікон в промислових масштабах", - сказав ведучий.

При цьому деякі висловили впевненість, що Росія не стоїть за отруєнням Скрипаля, тому що люди, які були помилувані і стали об'єктами шпигунських обмінів (і які не повернулися до активної розвідувальної роботи проти своєї рідної країни), як правило, не повинні ставати жертвами відплати.

"Аргумент полягає в тому, що напад на Скрипаля суперечив би давно встановленому протоколу в сфері шпигунства - такі дії можуть підірвати саму концепцію шпигунських обмінів. Однак, з огляду на безсоромність, з яким російська розвідка працює при Путіні, і відсутність реальних наслідків цих нахабних дій, по -видимому, немає ніяких причин вважати, що подібні правила будуть дотримуватися. Дійсно, в Кремлі переписують правила для нинішньої війни розвідок, як їм заманеться", - йдеться матеріалі.

Уточнюється, що, хоча Росія продовжує такі обміни з Заходом, Кремль хоче нагадати своїм розвідникам, що зрада - вкрай небезпечно.

"Навіть якщо людина залишить Росію, західні спецслужби не зможуть її захистити. Довга рука російської розвідки дістане і вб'є їх - і їх сім'ї, що є ще одним давнім табу. Такий страшний меседж, який Росія посилає своїм нападом на Скрипаля. І він абсолютно точно був отриманий, навіть якщо Скрипалю і його дочці в кінцевому підсумку вдасться вижити", - підсумували в Stratfor.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін змінює правила, будуть нові вбивства по всьому світу - приватна розвідка США.