RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Прем'єр Словаччини пішов у відставку через гучне вбивства журналіста

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо пішов у відставку в зв'язку зі скандалом, який розгорівся після вбивства відомого журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

Про це повідомляє DW.

Відзначається, що на запропоновану напередодні відставку Фіцо погодився президент Словаччини Андрій Кіска. При цьому він вирішив надати мандат на формування нового уряду однопартійцю Фіцо - Петеру Пеллегріні.

Уточнюється, що збереження соціал-демократами права на висування кандидатури наступного керівника уряду - озвучена Фіцо умову відставки. Пеллегріні був віце-прем'єром в уряді Фіцо.

"Я доручу пану Пеллегріні право формувати новий уряд, як тільки отримаю прохання про відставку чинного уряду Фіцо", - сказав Кіска журналістам.

Він додав, що три партії урядової коаліції - соціал-демократи, партія "Мост" та Словацька національна партія повідомили йому, що "у них є підтримка більшості в парламенті для затвердження нового уряду на чолі з Пеллегріні".

Видання зазначає, що при реалізації такого сценарію Словаччині вдасться уникнути дострокових виборів, які розглядалися в якості ще одного варіанту виходу з політичної кризи.

Як повідомляв "Апостроф", словацька поліція у вівторок, 13 березня, повторно заарештувала італійського підприємця Антоніно Вадалу, який підозрюється у вбивстві журналіста-розслідувача видання Aktualíty Яна Куцяка і його дівчини.