RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Обшуки в "Новій пошті": з'явилися важливі подробиці

Обшуки в п'ятницю 16 березня в відділеннях "Нової пошти" у Києві, Полтаві, Харкові та Дніпрі проводилися у справі про несплату податків в особливо великих розмірах.

Про це заявила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

"За даними ДФС та за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переводу в готівку безготівкових коштів та з мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах", - пише прес-секретар.

За її словами, зараз йде розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 КК України.

Також Сарган підкреслила, що в разі, якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб компанії "Нова пошта" не буде отримано, кримінальне провадження буде закрито.

У свою чергу співзасновник компанії Володимир Поперешнюк, заявив про те, що "Нова пошта" заплатила велику суму податків: "Платиш 2,3 млрд грн податків, створюєш 30 000 робочих місць, сприяєш розвитку малого і середнього бізнесу і отримуєш велике спасибі від держави в вигляді обшуків офісів по всій країні ".

"Такого приниження я не пам'ятаю!" - висловився Поперешнюк про обшук в його офісі.

Нагадаємо, "Апостроф" вже повідомляв про обшуки в офісах "Нової пошти" в Києві, Полтаві та Харкові.