RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Названо причини, навіщо Путін влаштував військові навчання в Криму

Президент Російської Федерації Володимир Путін влаштував військові навчання в окупованому Криму, щоб показати свою військову міць на півострові і дати сигнал Україні і Заходу.

Про це "Апострофу" заявив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Я не думаю, що це ситуативні навчання. Зазвичай навчання такого масштабу плануються задовго до їх проведення, і це справа не одного тижня. Я думаю, що проведення цих навчань було заплановане в контексті проведення виборів у Криму. Таким чином, брязкаючи російською зброєю, Кремль показує, що Крим готовий до оборони і є "непотоплюваним авіаносцем Путіна", - зазначив він.

За словами Тимчука, ці навчання однозначно були заплановані під вибори. Тобто проведення виборів і відразу ж проведення навчань, щоб показати свою військову міць у Криму.

"Росія при цьому не має жодних ілюзій. Вони абсолютно чітко уявляли, що буде негативна реакція як України, так і міжнародної спільноти. Саме тому це планувалося задовго до всіх нинішніх подій і заяв європейських політиків щодо невизнання виборів у Криму. З точки зору Кремля це було легко передбачувано. Вони це припускали і не знайшли нічого кращого в контексті звернення Путіна до Федеральних зборів і його брязкання зброєю, а тут ми бачимо брязкання в реаліях, так би мовити. Це направлено і до України, і до міжнародного співтовариства", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль знову брязкає зброєю: є тривожний сигнал з Криму.