RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Стукачництво процвітає: жителі Криму розповіли, як їх змушували йти голосувати за Путіна

Деякі жителі окупованого Криму змушені були взяти участь у виборах президента РФ, які проводилися на півострові, проти своєї волі.

Про це кримчани розповіли в коментарі Realist'у.

За словами Людмили М., яка працює вчителем в одній зі шкіл Сімферополя, педагогічний колектив в наказовому порядку відправляли на голосування, деяких вчителів змушували фотографувати бюлетені.

"Все залежить від ступеня неадекватності директора і завуча, які так хочуть догодити вищестоящому начальству, що змушують фотографувати бюлетені або нишком складати списки тих, хто не пішов голосувати", - розповіла вчителька.

При цьому Людмила зазначила, що деяких сімферопольських вчителів не потрібно було агітувати.

"За моїми особистими спостереженнями, серед колег дуже багато тих, хто щиро підтримує Путіна, ненавидить Україну і насаджує такі погляди дітям. Їх не потрібно змушувати або просити - вони самі готові бігти попереду паровоза. Серед знайомих з інших професій я подібного не помічала", - пояснила вона.

Ще одна мешканка Сімферополя розповіла, що пішла на вибори через страх, що в іншому випадку на неї донесуть.

"У нас на 7-й міськлікарні (мікрорайон Сімферополя - прим. Авт.), наскільки я зрозуміла, голосувати прийшли в основному люди похилого віку, вчителі, лікарі - тобто бюджетники. Я ж працюю в супермаркеті продавцем. Нас ніхто прямо не змушував. Тільки начальство давило на патріотизм: мовляв, потрібно прийти на вибори, тому що нас Росія врятувала від війни, якби не Путін, у нас було б як на Донбасі. Серед колег також знайшлися любителі міркувати в дусі: "Хто на вибори не піде, той - прихований ворог Росії". Стукацтво у нас процвітає, тому я вирішила проголосувати", - розповіла Оксана Д., додавши, що багато її знайомих голосували за тих же міркувань, що і вона.

Раніше стало відомо, що літню жінку вигнали з лікарні в селищі Совєтське в Криму, так як вона відмовилася йти на вибори президента Росії.

Як повідомляв "Апостроф", Європейський Союз не визнав результати виборів президента Росії в окупованому Криму.