RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Український волонтер розповів, скільки російських військових зараз воює на Донбасі

Кількість російських кадрових військових на окупованих територіях Донбасу з 2014 року практично не змінилася і становить близько 7 тис. осіб.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив волонтер, координатор проекту "Стоп терор" Семен Кабакаєв.

Разом з тим, він уточнив, що на початку російської агресії на Донбасі було 8 тис. кадрових військових РФ.

"Кількісний склад регулярних підрозділів, створених ГШ РФ, до яких належать і місцеві бригади, і батальйони, і "козаки", і найманці, які їхали як з Росії, так з ЄС, США - близько 20-22 тис. Ці сили підпорядковуються армійським корпусам", - сказав він.

За словами Кабакаєва, навіть у пікові моменти - Іловайськ, Дебальцеве - кількість кадрових військових не перевищувала 8 тис.

"Тому що не можна на територію в кілька квадратних кілометрів запхати 2-3 тис. російських військових і сподіватися, що цього ніхто не помітить. Тому вони діяли точково, ховаючись у містах, виїжджаючи в поля і роблячи базові табори, щоб їх менше бачили. Особливо після Іловайська і Дебальцевого, щоб не дати можливості зафіксувати себе на фото або відео, за якими можна було б вирахувати їх кількість, склад, техніку, озброєння і командування", - уточнив волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Кабакаєв озвучив цікавий прогноз по новому загостренню ситуації на Донбасі.

Читайте також матеріал "Апострофа": Війну на Донбасі можна підпалити протягом години, рішення приймаються не тільки в Кремлі - відомий волонтер.