RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Автозаки, оточення і обшуки: в Криму затримали ще одного активіста

Федеральна служба безпеки РФ затримала на території анексованого Криму кримськотатарського активіста і журналіста громадського об'єднання "Кримська солідарність" Нарімана Мемедемінова.

Про це йдеться в повідомленні зазначеного об'єднання на сторінці в Facebook.

Обшук російські силовики провели вранці у четвер, 22 березня. Виглядало все досить масштабно: периметр навколо будинку був оточений, стояли кілька автозаків і було присутня пристойна кількість співробітників силових структур.

"За словами дружини, обшук проходив в грубій формі, з нецензурною лайкою з боку силовиків", - йдеться в повідомленні.

Після арешту, активіста відразу відвезли в управління ФСБ в Сімферополі. Уже в п'ятницю, 23 березня, йому мають обрати запобіжний захід.

Варто відзначити, що за даними громадського об'єднання, це не перший обшук і затримання Мемедемінова.

"11 лютого 2016 року в його будинку вже був обшук, а потім Бахчисарайський районний суду 13 липня 2017 року вже розглядав адміністративну справу відносно кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова", - уточнюється в повідомленні.

Тоді йому висунули звинувачення в участі у несанкціонованому мітингу 13 квітня 2017 року поблизу будинку активіста Сейдамета Мустафаєва, у якого в той момент проводився обшук. Його визнали винним у цьому порушенні і виписали штраф в 10 тисяч рублів (4600 гривень, - прим. "Апострофа").

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Криму ФСБ РФ затримала на території окупованого Криму активіста Українського культурного центру Андрія Виноградова.