RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Донбасу загрожує екологічна катастрофа: соцмережі стривожила заява соратника ватажка ДНР

Користувачі соціальних мереж обговорюють плани соратників бойовиків зупинити відкачування води з шахти "Юнком" в Донецькій області і приходять до думки, що Донбас чекає екологічна катастрофа.

За заявою Олексія Смислова, якого сепаратистські ресурси називають "начальником відділу реструктуризації та закриття вугільних підприємств Міненерговугілля ДНР", ліквідація шахти з повним її затопленням нібито "не викличе екологічних наслідків і впливу радіоактивних речовин на поверхню і сусідні шахти".

У Twitter hochu dodomu також наводиться скріншот з думкою жителів окупованої території з приводу рішення бойовиків. Там зазначається, що наслідки від розлому радіоактивної капсули торкнуться не тільки частини окупованої Донецької області, але й Маріуполя, Азовського моря, а також територій Ростовської області та Краснодарського краю.

Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю "Апострофу" навів аргументи своєму висловлюванню про те, що Донбас чекає масштабна екологічна катастрофа.