RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Контррозвідка затримала відому пропагандистку "русского міра", що працює на бойовиків ДНР: опубліковано відео

В Херсоні українська контррозвідка затримала жінку, офіцера так званих спецслужб "ДНР".

Про це повідомляє ТСН.

Затримана Еліна Борозенна знаходиться на "службі" в так званому "міністерстві держбезпеки" "ДНР" на посаді "молодшого лейтенанта". Після затримання зізналася, що займалася інформаційною підтримкою ідеї "ДНР".

Як говориться в повідомленні, працювати на "спецслужбу" бойовиків жінку переконав чоловік, Іван Борозенний - колишній офіцер МВС України в Криму, який зрадив присягу і став агентом ФСБ.

Сімейну пару з Криму направили в Донецьк на посилення місцевих структур. Результатом їх роботи стали численні агітки, які повинні були б переконати населення вступати до лав збройних формувань окупантів. Зокрема, і такі: "Чоловіки, які воюють за Новоросію! Подаруйте своїм жінкам на 8 березня не букет квітів, а букет свіжозрізаних шевронів. Не ріжте вуха, зрізайте шеврони!".

В Херсон сепаратистка приїхала, щоб оформити закордонний паспорт. "Скажімо так, він відкриває ширші можливості, спрощує процедури переміщення", - пояснила вона. За її словами серед бойовиків чимало таких, хто так само, як вона, отримує або вже отримав українські документи.

Нагадаємо, раніше в Одесі був затриманий бойовик терористичної "ДНР", який за завданням Федеральної служби безпеки РФ планував збирати дані про ситуацію в регіоні.