RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Викриття фейку Росії про катастрофу МН17 на Донбасі: з'явилися нові гучні деталі

Іспанський "диспетчер Карлос", який нібито працював у київському аеропорту "Бориспіль" і заявив, що українські літаки переслідували малайзійський Boeing, насправді ніколи не працював диспетчером в аеропорту і навіть був судимий за шахрайство.

Про це повідомляє Настоящее время.

Про самого "диспетчера Карлоса" відомо небагато.

"Ми знаємо, що в 92 році він мабуть, здав якийсь держіспит в Іспанії як добровільний десантник. Ми знаємо, що він працював в якомусь кооперативі під Мадридом. Ми знаємо, що він переїхав до Румунії в 2009 році. Ми знаємо ще, що він звинувачувався в шахрайстві, ми знаємо, що він сидів у в'язниці", - уточнив в інтерв'ю виданню Карл Шрек, що з'ясував деталі з біографії фейкового робітника аеропорту.

За його словами, "диспетчером" виявився якийсь Хосе-Карлос Барріос Санчес, якого в серпні 2013 року затримали за шахрайство в Бухаресті. Він пропонував людям роботу, брав за це гроші, а потім не надавав обіцяне працевлаштування. Також відомо, що він півроку перебував у в'язниці Іспанії за невиплату аліментів.

Крім того, досліднику стало відомо, що "диспетчер Карлос" отримав гроші від РФ за свою брехню. Всього він отримав 48 тисяч доларів, в тому числі і від російського телеканалу RT.

Цікавим є той факт, що це не перше фейкове інтерв'ю, яке давав псевдодіспетчер "Карлос".

"Але найцікавіше, що його інтерв'ю в ефірі RT - це не було найперше інтерв'ю, яке він давав ЗМІ. Ще раніше він виступив на іспанському радіо. Уже тоді, в березні 2014 року, він зробив в твіттері вид, що він - іспанський авіадиспетчер, який працює в Києві", - розповів розслідувач.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий український журналіст, який працює в Росії, Роман Цимбалюк вказав на чергову брехню російського уряду про катастрофу лайнера рейса МН17 на Донбасі.