RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Втратив сестру, дружину і трьох дітей: з'явилося відео з розповіддю чоловіка про пожежу в Кемерово

Бізнесмен з Кемерово Ігор Востріков, який втратив під час пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" у неділю, 25 березня, трьох своїх дітей: 7-річну Ганну, 5-річного Артема і 2-річного Романа, дружину Олену і сестру Альону, впевнений, що люди, що знаходилися в кінотеатрі, виявилися замкненими зовні.

Відповідне відео інтерв'ю чоловіка опубліковано на YouTube.

"Я до останнього вважав, що це теракт. Тому, що коли Олена (дружина бізнесмена, - прим."Апострофа") зателефонувала звідти, то кричала: "Врятуйте, допоможіть, нас замкнули". Вони не могли відкрити двері. Моя мама прибігла туди відразу, хвилини через три, піднялася на четвертий поверх. Благала, щоб хто-небудь відкрив цей чортів кінотеатр. Але ніхто не прийшов на допомогу. Їх можна було врятувати. В одному з трьох кінозалів були відкриті двері, там всі врятувалися", - розповів він.

За словами Вострікова, справжню кількість жертв на пожежі приховують.

"По новинах дивишся 64 жертви і дітей дев'ять. Це брехня! 100%-на брехня! Ви не бачили, тут лежали гори обпалених тіл. Нам тут показали - люди подумали 60, тут, тут ... А якщо зібрати, то 350 точно набереться. Торговий центр великий був. Ще раз повторюся про кількість жертв - від 200 до 350, можливо і більше", - говорить він.

Крім того, як стверджує чоловік, який втратив п'ятьох членів своєї сім'ї, протипожежна сигналізація не спрацювала тому, що її там не було.

"Не спрацювала вона тому, що її там не було. Два роки її там вже немає", - резюмував він.

Всі подробиці трагедії читайте в матеріалі "Апострофа": У Росії в результаті пожежі в ТЦ загинули понад півсотні людей: що відомо на даний момент.