RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Розважають бідне населення: з'явилося пояснення ідеї ватажків ДНР про "трибунал" над владою України

"Народний трибунал", який організували в окупованому Донецьку для "суду" над українськими керівниками за "військові злочини" і члени якого виступають за "возз'єднання" України, покликаний відвернути увагу жителів підконтрольних бойовикам територій від власних проблем.

Таку думку "Апострофу" розповіли експерти.

За словами аналітика Українського інституту майбутнього Ігара Тишкевича, керівництву "ДНР" необхідно весь час шукати винних, а кращих винних ніж "хунта" і "бандерівці" знайти важко.

"Будь-які такі "народні трибунали" - це прекрасне шоу, яке заповнює ефір, показує бурхливу роботу і підштовхує людей до висновку. А хто винен, що у нас так погано? Звичайно, Порошенко, Аваков, "бандерівці", "Правий сектор" і хто завгодно. Насправді я здивований, чому вони не запустили це раніше", - говорить він.

Таку версію підтверджує відомий донецький блогер Денис Казанський: "Просто необхідно чимось займати і розважати населення, яке бідує. Оскільки активних бойових дій немає і мобілізувати людей військовою загрозою не виходить, створюється ілюзія, що вони комусь мстять, вершать справедливість. Це чистий фейк, розрахований на інформаційну хвилю ".

Детальніше про "народний трибунал" створений в "ДНР" читайте в матеріалі "Апострофа": Ватажки ДНР визнали Донбас Україною: що задумали в Кремлі.