RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо, у кого з депутатів Ради найбільше зброї: опублікована інфографіка

Найбільшою кількістю зброї серед депутатів Верховної Ради України володіє Нестор Шуфрич, який у декларації за 2016 рік вказав колекцію з 156 одиниць вогнепальної зброї.

Про це повідомляє Bihus.info.

Відзначається, що на другому місці опинився його колега з "Опозиційного блоку" Михайло Добкін. У його декларації - 18 мисливських рушниць і карабінів з оптичними прицілами і навіть приладами нічного бачення таких марок, як Cosmi, Holland&Holland, Krieghoff, Petter Hofer і J. Koschat.

Крім того, в трійку власників найбільшої колекції зброї потрапив і нардеп Геннадій Бобов. Він володіє трьома гладкоствольними рушницями Krieghoff, Merkel, Winchester, трьома мисливськими карабінами на базі автомата Калашникова, гвинтівкою Walther G22, карабіном Browning BAR і травматичним пістолетом Форт 12Р.

На четвертому місці - Віталій Хомутинник з 6 мисливськими рушницями і карабінами SCAR, Blaser, Lebeau-Courally, Merkel і Sauer. Замикає п'ятірку лідерів Юрій Мірошниченко. У його декларації - 5 мисливських рушниць марок H-S Precision, Mauser і Dakota.

Уточнюється, що 87 депутатів Верховної Ради володіють 323 одиницями вогнепальної зброї, що становить 18% від усієї зареєстрованої в Україні зброї в 2016 році.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міноборони розкрили число людей, яким видали нагородну зброю в 2017 році.