RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Польщі розгорівся скандал навколо біженців з України, які підтримали бойовиків ЛДНР

У Польщі розгорівся скандал навколо сім'ї біженців з Донбасу, які голосували на так званому референдумі, влаштованому бойовиками незаконних збройних формувань, за відділення регіону від України.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Так, Наталя і Андрій Шокотови і їх двоє дітей переїхали до Польщі з Донбасу в червні 2015 року, оскільки в регіоні почалася війна.

Уточнюється, що в Польщі вони сподівалися отримати статус біженців, але влада країни хоче депортувати їх в Україну, оскільки ті підтримали сепаратистів на Донбасі.

Польське управління з питань іноземців визнало "неприпустимою" заяву про надання міжнародного захисту для сім'ї з чотирьох осіб.

"Навчання дітей в польській школі, їх інтеграція з польською культурою і середовищем не можуть бути підставою для легалізації перебування їхніх батьків", - відзначили в управлінні.

Крім того, службовці управління з питань іноземців вважають, що Наталя Шокотова навмисне приховала той факт, що її батьки - росіяни. Чиновники вважають, що після повернення в Україну їх сім'ї ніщо не загрожує.

"Так, ми голосували за відділенням Донбасу від України, але не за війну. Ніхто нам не сказав, що це так буде виглядати", - заявила Наталія Шокотова.

За даними видання, Шокотови пишуть апеляцію на рішення польської влади. Вони стверджують, що в Україні їм загрожує ув'язнення за сепаратизм.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти розповіли про проблеми з модульними містечками для переселенців у Харкові.