RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Переговори Росії і США по Донбасу: в Україні дали несподіваний прогноз щодо одного з учасників

Помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова можуть відсторонити від переговорів з США щодо введення миротворців ООН на Донбас.

Про це "Апострофу" розповів екс-заступник голови Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Відзначається, що лідери країн "нормандської четвірки" готують саміт з питання введення миротворців ООН на окуповану територію Донбасу, від участі в якому може бути відсторонена Росія.

"Також активізувалися події довкола Курта Волкера й Владислава Суркова. Можливо, це підготовка до того, щоб зустріч у "нормандському форматі" була більш результативною. Крім того, стоїть питання про заміну Владислава Суркова, оскільки він є ідеологом "Новоросії" та й всієї ситуації навколо України. Якщо, окрім Криму, нічого отримати не вдалося, то, можливо, час його змінити на когось іншого", - зауважив Романенко.

"Побачимо, що з цього вийде, але в будь-якому разі представник Росії та Курт Волкер мають підготувати ґрунт для подальших кроків", - резюмував генерал-лейтенант.

Більше про переговори у "нормандському форматі" і мир на Донбасі читайте в колонці Романенка на "Апострофі" - Путін шукає вихід з Донбасу: є цікаві сигнали.