RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В СБУ заявили про "російський слід" у замаху на Мосійчука

Замах на нардепа Ігоря Мосійчука, який відбувся в Києві у жовтні 2017 року, координував працівник Головного розвідувального управління ВС РФ.

Про це в ході брифінгу в Києві розповів перший заступник керівника СБУ Віктор Кононенко, повідомляє "Радіо Свобода".

У Службі безпеки розповіли, що до скоєння теракту в Києві причетні кілька людей: Олександр Григорян, який прибув з окупованого Криму, Ігор Лисак, який відповідав за придбання вибухівки та мопеда, а після поїхав в Росію, Михайло М'ятних, а також представники ГРУ РФ.

Був виявлений гараж зі зброєю і вибухівкою, який використовували для підготовки теракту. М'ятних був затриманий, інших оголосили в розшук і оголосили про підозру заочно.

Встановили, що російський розвідник їздив в Україну по спеціально виготовленому для підготовки теракту підробленому паспорту громадянина України.

"Мета - посіяти хаос, спровокувати посилення протистояння. Але потрібен був саме Мосійчук. Чому - пізніше розповімо", - підкреслив Кононенко.

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року у офісу телеканалу "Еспресо" в Києві стався вибух, внаслідок чого двоє людей загинули, а ще троє, в числі яких і нардеп Мосійчук, - постраждали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в СБУ заявили про розкриття теракту у телеканалу "Еспресо" в Києві.