RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Замах на нардепа Мосійчука: головні подробиці, фото і відео

На народного депутата від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігоря Мосійчука в Києві, 25 жовтня, здійснили замах, коли він виходив з будівлі з телеканалу "Еспрессо" на вул. Міцкевича в Києві.

"На виході з телеканалу "Еспрессо", коли він виходив з будівлі, стався спрямований вибух. Ігор Мосійчук поранений, зараз його везуть в лікарню", - повідомила прес-служба Мосійчука на його сторінці в Facebook.

За останніми данними, перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко повідомив, що в результаті вибуху в столиці постраждало 5 осіб, двоє з ких померли. У лікарні помер випадковий перехожий Михайло Мормель, а на місті подій загинув охоронець нардепа Руслан.

"Постраждало 5 осіб - Ігор Мосійчук - народний депутат Верховної Ради України, співробітник патрульно-постової служби полку особливого призначення, який загинув, жінка, яка повз проходила і співробітник міської поліції, який працює в юридичному відділі".

Мосійчука прооперували в клініці "Борис", однак його чекає ще одна операція.

У свою чергу, прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик на своїй сторінці в Facebook розповіла, що в результаті вибуху автомобіля в Солом'янському районі, повністю знищено два автомобіля, ще двоє, які стояли поруч, отримали незначні пошкодження.

По інформації Espreso.tv, на даний момент стали відомі імена всіх постраждалих.

Внаслідок вибуху в клініку "Борис" госпіталізований народний депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук.

У відділення політравми КМКЛ №17 доставлений директор агентства моделювання ситуацій Віталій Б.

У відділення політравми КМКЛ №17 доставлений Михайло М., 1981 року народження.

У відділення нейрохірургії ЛШМД доставлена місцева жителька Надія Т.

Як заявив нардеп від Радикальної партії Ляшко, в результаті вибуху помер охоронець нардепа Мосійсчука - Руслан.

"Охоронець Ігоря Мосійчука помер. Його звали Руслан. У 17-й лікарні помер від травм в результаті вибуху. Вічна пам'ять мужній людині! У нього залишилася вагітна дружина. Щиро співчуваю рідним загиблого Героя", - написав він.

Пізніше помічник нардепа Олега Ляшка Юрій Федун повідомив про загибель і другого постраждалого під час вибуху - перехожого Михайла Мормеля.

Що ж стосується Ігоря Мосійчука, він має множинні осколкові поранення, отримані в результаті вибуху транспортного засобу.

У свою чергу, нардеп Дмитро Лінько від Радикальної партії заявив, що у Мосійчука важке поранення в живіт і його оперують.

"Коли Ігор Мосійчук виходив після ефіру з каналу" Еспрессо", прогримів вибух в припаркованому поруч авто. Його поставили, мабуть, заздалегідь. Вибух був спрямований саме на вихід, Ігор отримав важке поранення в живіт і осколки в обличчя. Зараз він знаходиться в лікарні , його оперують. також важко поранено помічника Ігоря Мосійчука, що з ним зараз мені невідомо, його також доставляють в лікарню. Яке його стан? Відомо, що важке. Живий він чи ні - ці деталі поки невідомо", - заявив Лінько.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук - терористичний акт. Про це Шкіряк повідомив в коментарі телеканалу "112 Україна".

"Зараз відбувся фактичний терористичний акт. На моє особисте переконання і найімовірніше, мова йде про замах на життя державного діяча. Четверо постраждалих, серед яких мої друзі Ігор Мосійчук, Віталій Бала. Сподіваюся, що їх життю нічого не загрожує. Одна людина загинула. четвертий знаходиться під наглядом лікарів ... У цій ситуації, враховуючи діяльність Ігоря Мосійчука, не можна виключати і те, що цей теракт могли вчинити російські спецслужби ", - заявив Шкіряк.

Думка про терористичний акт і причетність російських спецслужб висловив також нардеп Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Одна з версій слідства - це дії російських спецслужб на території України для дестабілізації політичної ситуації. Не виключено, що це зробили люди, які давно погрожували Ігорю Мосійчуку вбивством ... Будуть перевірятися всі версії", - заявив Геращенко.

Геращенко додав, що поліція перебуває на місці події, працює слідчо-оперативна група, сапери.

"Попередньо експерти вважають, що був підірваний припаркований поруч мотоцикл, на якому було закріплено вибуховий пристрій. Судячи з наслідків вибуху, його потужність була близько 1 кг в тротиловому еквіваленті. У результаті даного вибуху загинула людина, яка буа поруч", - уточнив Геращенко.

Народний депутат Ігор Мосійчук так прокоментував замах на себе. Його заяву опублікувала прес-служба політика на сторінці в Facebook.

"Я вважаю, що замовники сидять в Москві. Виконавці - київські. Не виключено, що агентура знаходиться в патріотичному середовищі", - заявив політик.

При цьому Ігор Мосійчук визнає, що живим він залишився тільки завдяки загиблому охоронцеві Руслану, який в 2013 році був в рядах "Беркута", по іншу сторону барикад, а тепер врятував його, націоналіста.

"Висловлюю щирі співчуття його родині. Я ніколи їх не забуду. Тепер у мене троє дітей. Третя дитина - чотирирічна дочка Руслана", - додав нардеп.

У самого Мосійчука вражена права сторона - з того боку, де був вибух. Операція пройшла успішно, лікарі оцінюють стан Ігоря Мосійчука як середньої тяжкості. Зараз його перевели в реанімацію, він вже прийшов до тями.

Як повідомляє Espreso.tv, вибух стався на вулиці Адама Міцкевича біля п'ятиповерхового житлового будинку, де розташована редакція телеканалу.

За словами очевидців, вибухнув мотоцикл, на якому були двоє чоловіків. Один з них, важко поранений, другий - у трохи кращому стані. Один з них і був народний депутат, якого відвезли до лікарні "Борис".

Також при вибуху був поранений політолог Віталій Бала.

Також фото з місця події публікує начальник відділу комунікації ГУ НП в місті Києві Оксана Блищик.