RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мережі обурила реакція людей на мітингу в Одесі на гімн України: опубліковано відео

Користувачів соціальних мереж вразило відео реакції проросійськи налаштованих жителів Одеси на гімн України.

Відповідний відеоролик на своїй сторінці в Facebook опублікував відомий активіст, колишній лідер місцевого осередку "Правого сектора" Сергій Стерненко.

Відзначається, що 10 квітня на Алеї Слави в Одесі провели протокольні заходи з нагоди визволення Одеси від румунських і німецьких військ у 1944 році. Під час "мітингу" проросійських осіб були присутні і націоналісти, які влаштували "диверсію", включивши гімн України.

"Хтось влаштував диверсію для ватки, і в один момент залунав гімн України, якраз під час спроби прочитати вірш про фашистів, що нині захопили Україну, раболєпний перед Амєрікою Київ, Донецьк, котрий "пытается бороться" і Одесу, де кров і жгут людєй. У ватки повідкривались роти, було явно помітно серйозний збій програми", - написав Стерненко.

Варто зауважити, що користувачі соцмереж позитивно відреагували на "диверсію" українців.

"Збентежили громадян, можна сказати", "Упирі...", "Потрібно їх за пенсією в "країну рідну" послати і давати її тільки після виконання гімну напам'ять", "Як свята вода на нечесть", "Екзорцизм", "Якщо люди живуть минулим, - у них немає майбутнього", "Всіх ватників депортувати в Рашку і позбавити громадянства України", "Почали диміти, або мені здалося?", "З одеських психлікарень втекли пацієнти", "Зомбі", - прокоментували інцидент в мережі.

Раніше координатор проекту "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук розповідав "Апострофу", що Одеса була однією з головних цілей "російської весни" в Україні.