RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

З'явилися нові дані про умови утримання українця Гриба в російському СІЗО

Викрадений Федеральною службою безпеки (ФСБ) Російської Федерації в Білорусі українець Павло Гриб, який у даний час утримується в краснодарському СІЗО, не отримує належної медичної допомоги.

Про це заявила адвокат Гриба Марина Дубровіна, повідомляє "Новая газета".

За її словами, співробітники СІЗО-5 не фіксують скарги ув'язненого. Так, у всіх документах немає ніяких відомостей про його проблеми зі здоров'ям, хоча Гриб регулярно скаржиться на погане самопочуття.

"Вони роблять вигляд, що надають допомогу, хоча насправді допомоги ніякої немає. Я не можу змусити їх це фіксувати", - пояснила адвокат.

Вона уточнила, що говорила на судових засіданнях про відсутність медичної допомоги Грибу, але ніякої реакції не було. На гроші, які йому дають консули, Гриб сам купує ліки, які допомагають підтримувати стан здоров'я.

У той же час в колонії кажуть, що погіршення здоров'я Гриба відбувається через недотримання дієти, проте співробітники СІЗО заборонили передавати йому їжу: молочку, рибу і інші рекомендовані продукти. Через це українець змушений жити впроголодь: тюремну їжу йому їсти не можна.

Крім того, Грибу не доставляють пошту. Він жодного разу не отримував ніяких листів і газет, хоча їх йому відправляли.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Ольга Гриб, сестра викраденого в Білорусі українця Павла Гриба, написала відкритого листа до Ради Європи.

Детальну історію Павла Гриба читайте в матеріалі "Апострофа": Ловля на живця": нові подробиці викрадення українця Павла Гриба Росією.