RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Ніби й не було: пропагандисти Кремля демонстративно забули про призвідників війни на Донбасі

Російські пропагандисти у фільмі під назвою "Російська весна. Початок", випущеному до четвертої річниці війни на Донбасі, забули про призвідників конфлікту.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Денис Казанський.

"Згадок про російських призвідників війни Бородая (Олександра Бородая, - ред.) і Стрєлкова (Ігоря Стрєлкова, - ред.) - нуль. Ніби й не було ніколи на Донбасі російських громадян. Не згадується і про проект Новоросія", - зазначив він.

За словами Казанського, всі коментатори в фільмі - виключно громадяни України, які грали в 2014 році другорядні ролі. Вони підкреслено кажуть, що воювали не проти України, а за федералізацію, що є відвертою брехнею.

"Донецька з якоїсь причини у фільмі практично немає. Губарєва (Павла Губарєва, - ред.) не показали жодного разу. Він тепер у РФ теж в числі неправильних героїв, яких не можна згадувати. Мабуть, тому що виступав за приєднання Донбасу до РФ і сильно топив за Новоросію... Коротше, все в славних сталінських традиціях, коли незручні події і неугодні люди зникали з фотографій і викреслювалися з газет, як ніби їх ніколи не було", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували нові фото плачевного стану парку біля стадіону "Донбас-Арена" в окупованому Донецьку, який на даний момент практично залишився без догляду.