RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Запоріжжі від невідомої хвороби померла дитина: подробиці дивного інциденту

У Запоріжжі стався кричущий випадок: в інфекційному відділенні померла дев'ятимісячна дитина, яку доставили до відділення з температурою.

Про це повідомляє ТСН.

Спочатку дитині діагноз не поставили. При цьому, відразу ж прописали антибіотики, якими напихали дитини навіть після того, як стан дитини різко погіршився.

"Дитина ніколи до цього не хворіла. Взагалі ніколи!", - кажуть батьки.

Перед Великоднем малюкові стало погано, піднялася температура, на другий день вже ввечері батьки викликали швидку допомогу. Спочатку медики запідозрили ангіну і відправили хлопчика в інфекційну лікарню. Там дитині призначили антибіотик, але стан не покращився.

"Температура не спадає. Я пішла до медсестри, кажу: тримається температура 39,5. Що мені робити? Хочете - дайте йому жарознижуючий, поставте свічку. Я зробила все, що визначив йому лікар, я нічого більше зробити не можу. Хочете - обтирайте його спиртом. Що хочете - то й робіть", - розповіла виданню мама дитини Наталія Свищо.

На ранок діагноз також був неясний. Пневмонія і ангіна не підтвердилися, підозра на менінгіт також не знайшла свого підтвердження. При цьому лікування, призначене спочатку, не скасували. Після чергової крапельниці дитина зовсім обм'якла і не могла навіть тримати голову. Хлопчика перевели в реанімацію, де через кілька годин він помер.

Після смерті новонародженого медики навідріз відмовилися видати батькам медичну документацію, і навіть хотіли самі провести розтин, не маючи відповідного рішення суду. За словами батька дитини, таким чином лікарі намагалися приховати свою помилку.

"Якщо вже зробили - майте мужність визнати. Немає цього", - говорить він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Житомирській області при дивних обставинах в пологовому будинку померла жінка з дитиною.