RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

У Львові вчительку зі скандалом звільнили за привітання Гітлера

Львівську вчительку історії Мар'яну Батюк звільнили за опублікований на її сторінці в Facebook пост в честь дня народження лідера нацистської Німеччини, Адольфа Гітлера.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

20 квітня на сторінці вчительки в соціальній мережі з'явився пост з фотографією Гітлера, двома його цитатами і словами "Великий чоловік, як не крути". Незабаром пост було видалено, а сама Батюк заявила, що її сторінку зламали.

Пізніше в соцмережах розійшлося зроблене раніше фото, на якому вчителька разом зі школярами піднімає руку в жесті, підозріло схожому на так зване "римське вітання", яке широко використовувалося нацистами.

Управління освіти Львівської міськради видало наказ за результатами розслідування фактів, викладених у ЗМІ, про вчинок Мар'яни Батюк з рекомендацією звільнити її з посади.

"З огляду на те, що відсутні будь-які факти, що підтверджують зворотнє, комісія управління освіти зобов'язала директора школи №100 розглянути питання звільнення Мар'яни Батюк за вчинення аморального вчинку, несумісного з продовженням її роботи в школі", - йдеться в повідомленні.

Наказ про звільнення Батюк було їй вручено директором школи 25 квітня, разом з трудовою книжкою

Нагадаємо, раніше в Польщі затримали двох чоловіків, які планували провести концерт з нагоди дня народження лідера Третього рейху Адольфа Гітлера.