RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Собчак зібралася в Крим: з'явилася реакція України

Колишній кандидат у президенти Російської Федерації, телеведуча Ксенія Собчак збирається в окупований Крим для участі в бізнес-тренінгу.

Про це повідомляє "Кримінформ" з посиланням на джерело, близьке до організаторів конференції для власників бізнесу, яка буде проводитися в Алушті.

Відзначається, що на півострів Собчак збирається приїхати через Україну.

"За планом, 27-28 квітня вона (Собчак, - ред.) з Москви прилетить до Києва, після цього на автомобілі доїде до Херсона, а звідти відправиться на кордон з Кримом. Є негласні домовленості про те, що українська влада і правоохоронні органи не перешкоджатимуть поїздці Собчак у Крим через територію України", - заявило джерело.

Уточнюється, що інформація про приїзд Собчак у Крим опублікована також на офіційному сайті бізнес-конференції.

У Службі безпеки України вже відреагували на цю заяву.

"Якщо вона (Собчак, - ред.) не буде порушувати правила перетину, якщо вона не буде нічого говорити, що шкодить національним інтересам України, то при чому тут СБУ?" - відповіла в коментарі "Обозревателю" речник відомства Олена Гітлянська.

Варто нагадати, що Собчак вже збиралася приїхати до Криму через Україну під час передвиборної кампанії, однак українська влада тоді негативно відреагувала на бажання кандидата в президенти Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Собчак викрили в захисті президента РФ Володимира Путіна під час публічного спілкування із західними колегами.