RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У СБУ розкрили дані про пропагандистів, які розпалювали війну на Донбасі: опубліковано фото

Служба безпеки України (СБУ) оприлюднила дані про членів "Союзу добровольців Донбасу", які займалися розповсюдженням російської пропаганди з метою розпалювання війни в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомляє ТСН.

Так, радник голови "Союзу добровольців Донбасу" з інформаційної політики, громадянин Російської Федерації Сергій Кавтарадзе в 2014 році незаконно перетнув український кордон і з'явився в Донецьку як радник "прем'єр-міністра ДНР" Олександра Бородая з питань міжнародного співробітництва та зв'язків із засобами масової інформації та заступника так званої "Ради безпеки "ДНР".

Відзначається, що пропагандист відповідав за організацію інтерв'ю іноземних журналістів з "ополченцями", діячами "ДНР", а також забезпечував інформаційну картинку для російських ЗМІ.

Кавтарадзе залишив окуповану територію в серпні 2014 року разом з Бородаєм після масового заходу регулярної російської армії.

Фото: ru.tsn.ua

Заступник керівника апарату, керівник відділення інформаційного забезпечення "Союзу добровольців Донбасу" Сергій Ширков є одним з організаторів дезінформації в російських ЗМІ щодо подій в Україні. Багатьом він представлявся кореспондентом російського телевізійного каналу "НТВ".

Основною функцією Ширкова була координація роботи журналістів-"фрілансерів", які приїжджали в штаби бандформувань "ДНР" і "ЛНР", створювали "героїчний ореол" навколо терористів і фабрикували помилкові повідомлення про "звірства українського режиму" для сайту "Новоросія".

Фото: ru.tsn.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про хитрий план Кремля з перекиданням російських військових на Донбас.