RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

В Україну не пустили пропагандистів з Росії, Італії та Чехії: прикордонники розкрили деталі

Співробітники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) не пустили в Україну трьох пропагандистів - громадян Італії, Чехії та Росії.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що всі вони прямували до Одеси висвітлювати акції в пам'ять про події 2 травня 2014 року, коли в результаті вуличних зіткнень і пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб.

"Двох іноземців не пропущено через кордон в аеропорту "Бориспіль" на підставі інформації, що надійшла від інших правоохоронних органів. Йдеться про те, що не пропущені громадяни Італії та Чехії неправдоподібно висвітлювали події, які відбувалися протягом останнього періоду в Україні", - сказано в повідомленні.

Так, громадянин Італії під виглядом фотографа перебував на території окупованого Донбасу і неодноразово виступав на так званому "Оплот TV". У програмах він озвучував відверто брехливу інформацію про перебіг подій на сході України.

Громадянин Чехії також виявився журналістом політичного видання, яке спотворює інформацію про події в Україні.

Громадянина Російської Федерації в Україну не пропустили за результатами бесіди. Він не зміг підтвердити мету своєї поїздки. Чоловік прибув з двома дітьми ніби як представник фірми з продажу дизайнерського одягу, а насправді виявився політичним оглядачем російського видавництва.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в київському аеропорту "Бориспіль" затримали італійського журналіста Джорджіо Бьянкі, який підтримує бойовиків "ДНР"-"ЛНР".