RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Бюрократичні кола пекла: в мережі розгорівся скандал навколо відомого учасника АТО

В Україні розгорівся скандал через те, що відомий військовий Артем Чех, який воював на Донбасі, два роки не може отримати посвідчення учасника бойових дій.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, що викликало бурхливе обговорення в мережі.

"Все почалося в листопаді 2015 року. Тоді наш новий командир роти ходив по бліндажах і у кожного брав документи для отримання УБД (посвідчення учасника бойових дій, - ред.). Потім замполіт брав документи, потім всі дружно чекали цих посвідчень, потім всі їх отримали. Крім мене", - зазначив він.

За словами Чеха, в день звільнення командир сказав йому самостійно оформити посвідчення УБД у Києві. При цьому він пообіцяв відправити документ, необхідний для цього, на пошту військового, чого так і не зробив. Боєць антитерористичної операції (АТО) підкреслив, що далі були і офіційні запити, і службові розслідування, і звернення, але це не допомогло врегулювати ситуацію. І тільки через півтора року після дзвінка "зверху" він отримав довгоочікуваний документ.

"І ось я нарешті, маючи всі документи, чесно відніс їх до свого Святошинського військкомату, звідки ці документи поїхали в міській, де засідає комісія. Але комісія відмовила мені. Виявляється, поки я намагався вирвати у частини папірець, з'явився ще один - від антитерористичного центру", - уточнив боєць.

Чех додав, що і цю довідку він отримав, але на цьому проблеми не скінчилися. Виявилося, що дати в документах не співпадають.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Івано-Франківську місцеві ветерани АТО провчили водія маршрутки, який образив матір загиблого на Донбасі українського бійця.