RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Готується до обміну в Росію: стало відомо, чому бразильський бойовик ДНР-ЛНР вільно гуляє по Києву

Колишній бойовик "ДНР-ЛНР" бразилець Рафаель Лусваргі, якого виявили в Києві в Голосіївському монастирі УПЦ (МП), провів рік в СІЗО і видав всю необхідну інформацію спецслужбам України. За співпрацю його звільнили без права виїзду.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

"Вражає. Терорист воював проти нас зі зброєю в руках. Був зіркою російської пропаганди, демонстрував, що навіть бразильці воюють за "русскій мір". Чому б йому не почекати обміну і далі в комфортній камері?" - задається питанням він.

За словами журналіста, в той час як десятки українських заручників роками страждають в російських в'язницях, випускати на свободу таких як Лусваргі не можна.

"Щоб витягнути наших з в'язниць РФ треба кинути в наші якомога більше найманців російських спецслужб. Треба захоплювати цінних полонених, щоб це стало проблемою для РФ... Десятки українських заручників роками страждають і мучаться в російських в'язницях, а терорист і найманець російських спецслужб Рафаель Лусваргі спокійно гуляє по Києву. Сподіваюся, керівництво СБУ прокоментує ситуацію", - зазначив Бутусов.

Нагадаємо, сам бразилець Рафаель Лусваргі, який воював на боці бойовиків "ДНР-ЛНР" на Донбасі і був помічений в Києві в монастирі чоловічого Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ (МП) в Києві, назвав своє звільнення "дивом".