RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Adidas потрапила в скандал через "радянську" серію одягу: в Україні вже дали відповідь

Adidas презентувала нову серію одягу, створену на честь майбутніх олімпійських ігор в Росії, на якій присутні радянський герб і напис СРСР.

Фото серії опубліковані на сайті компанії.

Український інститут національної пам'яті вже висловив свій протест проти поширення цих товарів.

"У випадку виявлення фактів поширення (реалізації) подібних товарів (продукції) компанії “ADIDAS” на території України Український інститут національної пам’яті буде змушений звертатися до правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності винних осіб у встановленому порядку", - попереджає компанію інститут.

"Ідея виготовити одяг прикрашений нацистською свастикою не мала б шансів на втілення в компанії "Adidas". Тому, що в рідній для неї Німеччині, яка пройшла через процеси денацифікації - це порушення не лише юридичних, але й моральних норм. Для мешканців України та інших країн таким же порушенням є використання радянської символіки під якою вбито мільйони наших земляків", - зазначає голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Крім того, повідомляється, що уряд Литви також висловив протест проти радянської символіки на одязі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на урочистому заході з нагоди ювілею Київського вищого інженерного радіотехнічного училища ППО (КВІРТУ) 21 квітня було використано прапор з радянською символікою.