RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Києві на святі військового училища помітили прапор СРСР: мережу обурило фото

На урочистому заході з нагоди ювілею Київського вищого інженерного радіотехнічного училища ППО (КВІРТУ) 21 квітня було використано прапор з радянською символікою.

Відповідне фото на своїй сторінці в Facebook опублікував журналіст Айдер Муждабаєв.

"Сьогодні. Радянський прапор на ювілеї КВІРТУ (Київське військове інженерне радіотехнічне училище). Ну, що. Вітаємо ...", - зазначив він.

На цей факт також звернув увагу журналіст Віталій Гайдукевич. Він зазначив, що такі інциденти будуть продовжуватися до тих пір, поки винні не будуть серйозно каратися.

"Хоча проблема вирішується елементарно - розчерком пера. 1. радянські прапори здати до військово-історичного музею на зберігання. 2. літочислення сучасних структур вести від 1991 року. 3. Людей відповідальних в сфері військової освіти за гуманітарний напрямок (історія) масово на переатестацію із подальшим іспитом на право викладання...", - написав він.

"Нездібні", "На жаль не дивує ... частина співгромадян досі в рублях рахує... (", "Недоноски совкові", "Зачекайте, може вони його в багаття несуть", - також коментують фото в мережі.

Нагадаємо, використання радянської символіки, зокрема, зображення серпа і молота разом з п'ятикутною зіркою, є порушенням закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

Як повідомляв "Апостроф", в Кривому Розі під час святкування 74-ї річниці визволення міста від нацистської Німеччини пройшли святкові заходи, на яких разом з прапорами України були використані прапори з радянською символікою.

Пізніше в Нацгвардії заявили, що командира військової частини, чиї підлеглі пройшли з радянськими прапорами на заході в Кривому Розі, понизили в посаді. Також за фактом використання прапорів із радянською символікою поліція проводить розслідування.