RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Падали і непритомніли: в Черкасах отруїлися десятки школярів

У Черкасах під час ранкової лінійки в школі №8 кілька десятків дітей отруїлися невідомою речовиною.

Про це в Facebook повідомляє помічник начальника Управління ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко.

"8 травня о 9:15 до оперативно-координаціного відділу Управління ДСНС від диспетчера "Станції швидкої медичної допомоги" надійшло повідомлення про госпіталізацію до Черкаської обласної дитячої клінічної лікарні трьох дітей, які стали втрачати свідомість під час шкільної лінійки в ЗОШ №8. Згодом, кількість дітей, які почали скаржитися на нуждоту та запаморочення збільшилася до 15-ти", - розповідає Проценко.

За його даними, експрес аналізом повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору а також горючих газів, отруйних речовин на місці події виявлено не було. На даний момент фахівці проводять більш детальні дослідження місця події.

"На 11 годину ранку до обласної лікарні було госпіталізовано 42 дитини. Усі потерпілі учні 2-7 класів Черкаської 8-ї загальноосвітньої школи. Попередній діагноз у всіх потерпілих, отруєння невідомою речовиною", - додав Проценко.

За інформацією джерела Gazeta.ua, на лінійці діти стали раптово втрачати свідомість і падати. При цьому запах газу на місці події не відчувався. Школярі погано приходили до тями після втрати свідомості, у них відмовляли ноги, учні не могли рухатися.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в одній зі шкіл Борівського району Харківської області через гостру кишкову інфекцію отруїлися 21 школяр.