RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Підірвався на ворожій міні: з'явилося фото українського бійця, загиблого на Донбасі

У мережі з'явилося фото військовослужбовця ЗСУ Івана Сперелупа, який 6 травня підірвався на ворожій міні поблизу населеного пункту Новогородське в Донецькій області.

Фото опубліковано в Facebook на офіційній сторінці 24 ОМБр, в складі якої служив боєць.

За словами комбата Сперелупа, в день трагедії спостерігачі батальйону помітили диверсійно-розвідувальну групу супротивника. Щоб не допустити противника в глибину оборони, було прийнято рішення висунути БМП на вогневий рубіж.

"Ваня та екіпаж його машини рушили на визначений рубіж польовою дорогою, якою перед тим кілька місяців користувалися військові, і навіть безпосередньо за кілька годин перед тим пройшла машина.

Звідки взялась там міна - чи була залишена давно і лиш тепер дочекалася свого часу, чи була зараз встановлена ДРГ противника - ще з'ясовується. Принаймні, згідно формулярів мінних полів, на данній місцевості її не мало було бути взагалі. Але - була. Під час ведення вогню та маневру стався наїзд БМП на вибуховий пристрій. Пролунав вибух", - повідомляють військові.

В результаті події Сперелуп отримав несумісні з життям поранення, а двоє членів екіпажу були контужені.

Побратими бійця згадують про нього як про відповідального, чуйного, доброзичливого хлопця.

"Як мєхвод - просто ас; сам в мазуті, але машина його завжди була "ляля". Міг відремонтувати в ній все що завгодно, з заплющеними очима. Ще й іншим допомагав", - розповів про бійця один з колишніх офіцерів його підрозділи.

"Пам'ятаю, як у нас колись під час навчань загорілась беха. Іван зреагував миттєво: виліз через свій люк, випустив десант через задні люки, які заклинило, і лиш потім кинувся гасити полум'я. А то ще було, на зимових навчаннях, беха заглохла і не могла рухатись. Не кидати ж її у лісі? Ми лишилися охороняти машину до приїзду евакуатора. Цілу ніч грілися коло багаття, ділили один сухпай на двох. Ваня віддавав мені більшу частку, казав що не голодний...", - пригадав друг бійця.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали фото всіх бійців АТО, загиблих в квітні на Донбасі.