RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Може не простояти і півроку: путінському мосту в Крим спрогнозували сумне майбутнє

Керченський міст, який Росія будує між Таманським півостровом і окупованим Кримом, може не простояти більше одного літа.

Про це розповів експерт програми міжнародної та внутрішньої політики "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич, повідомляє УНІАН.

"З агітаційного проекту Керченський міст поступово починає перетворюватися в мем, з якого починають сміятися. У 2014 році вони говорили, що міст буде через рік. У 2015 році говорили: "Ось зараз ми доопрацюємо проект моста, і вже будівництво почнеться..." щороку обіцяли "ось-ось він буде". Подальше затягування не дасть позитивного для Путіна ефекту. Тому навіть якщо цей міст буде підвішений до вертольотів на тросах, але одна-дві машини повинні по ньому проїхати, він повинен бути відкритий", - підкреслив Тишкевич.

Він також згадав, як кілька років тому в Росії презентували танк "Армата", оголошували "масштабне переозброєння російської армії", проте, на параді 9 травня проїхало всього пару танків, у одного з яких заглох мотор.

"Головне - це презентація. І презентація Керченського моста буде. Потім, хоча б літо, один сезон, він попрацює, але що з ним буде під час зимових штормів і зсувів льодоставу - я не знаю. Звичайно, він може простояти півроку, а може і кілька років, але, наскільки я читав, дуже несприятливі умови для будівництва таких споруд. Вони мають високий ризик пошкодитися просто з природних причин, навіть не зважаючи на такі речі, як брак, недоробка, технологічна несправність", - підсумував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар розповів, що Керченський міст споруджують в сейсмічно небезпечному регіоні.