RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Важка геологія: з'явився невтішний для окупантів прогноз по Керченському мосту

Керченський міст,який повинен з'єднати окупований Російською Федерацією Крим з Таманським півостровом, споруджується в сейсмічно небезпечному регіоні, тому не можна точно сказати, як довго він простоїть.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук (РАН), кандидат геолого-мінералогічних наук, гірничий інженер-гідрогеолог, член партії РОДП "Яблуко" Юрій Медовар.

"Ніхто не може передбачити, коли завалиться Кримський міст. Завтра буде землетрус - міст взагалі піде. Це сейсмічний район. Там розломи, там важка геологія", - сказав він.

За словами Медовара, міст може простояти і день, а може і два-три роки. Все залежить від того, які будуть природні катаклізми, і від навантаження.

"Зараз міст стоїть тільки під навантаженням власної ваги. Сама по собі арка важить 10 тисяч тонн, і стоїть вона на двох опорах. А коли по ньому відкриють автомобільний рух, а потім залізничний, ніхто не знає, як він себе поведе", - підсумував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися свіжі фото будівництва моста в окупований Росією Крим.

Так, автомобільний міст вже практично повністю готовий. Будівельникам залишилося облаштувати дорогу - нанести розмітку, доробити бордюр і огорожі.

У той же час росЗМІ злякалися заяв українських націоналістів про можливий підрив Керченського моста.