RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Українські війська зазнали втрат на Донбасі

В суботу, 12 травня, під час бойових дій на Донбасі загинув один український воїн, ще четверо отримали поранення.

Про це повідомляє штаб Операції Об'єднаних Сил.

Відзначається, що за минулу добу на всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бойові дії.

Так, бойовики 73 рази порушували режим припинення вогню, з них 20 разів застосовували 122-мм артилерію, 120 і 82-мм міномети. За інформацією штабу, українські війська вели активну оборону і давали адекватну відповідь супротивнику.

На Луганщині, в районах населених пунктів Кримське, Новозванівка, Троїцьке, противник намагався витіснити підрозділи ЗСУ з вигідних оборонних позицій. На Донецькому напрямку інтенсивні бойові дії тривали в районах населених пунктів Зайцеве, Верхньоторецьке, Кам'янка, Новгородське, на Авдіївській промзоні і в околицях Мар'їнки. На Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Талаківка і Широкино тривали бойові дії із застосуванням переважно стрілецької зброї.

Під час бойових дій 1 наш захисник загинув, ще 4 отримали поранення. Пораненим надана медична допомога і їхньому життю нічого не загрожує.

Втрати бойовиків, за даними розвідки, склали 2 вбитих і 6 поранених.

Також, протягом ночі 13 травня, противник 6 разів застосовував важке озброєння.

Нагадаємо, про можливість нової ескалації бойових дій на Донбасі читайте в бліц-інтерв'ю нардепа Дмитра Тимчука "Апострофу": Бойовики ДНР-ЛНР в паніці через одну новину, Донбасу загрожує загострення.