RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Опубліковано схему фінансування Росією своїх пропагандистів в Україні

Служба безпеки України (СБУ) викрила схему фінансування Російською Федерацією своїх пропагандистів в Україні.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Правоохоронці встановили, що в 2014 році за вказівкою генерального директора МІА "Росія сьогодні" Дмитра Кисельова керівником українського представництва цієї структури був призначений громадянин України Кирило Вишинський. Ним був заснований ряд юридичних осіб, в тому числі ТОВ "Інтерселект", яке діє під брендом "РИА Новости Украина", - сказано в повідомленні.

За словами заступника голови СБУ Віктора Кононенка, така схема була використана для приховування російських джерел фінансування.

Для прикриття своєї діяльності керівництво МІА "Росія сьогодні" використовувало укладення договору про співпрацю між ТОВ "Інтерселект" і компанією, яка розташована в столиці Сербії Белграді.

"Щомісяця зазначена фірма з ознаками фіктивності переказувала майже 53 000 євро, які мають російське походження, на рахунки українських підприємств, контрольованих Вишинським", - сказав Кононенко.

Він уточнив, що ці гроші використовувалися на потреби "РИА Новости Украина".

Інфографіка: ssu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний редактор російського пропагандистського телеканалу "Russia Today" Маргарита Симоньян осоромилася із заявою про обшуки в офісі "РИА Новости Украина" в Києві.