RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Біля Дніпра знайшли речі загиблих в Іловайському котлі бійців ЗСУ: опубліковано фото

На території фермерського господарства поблизу селища Таромське Дніпропетровської області волонтери виявили понад три десятки мішків з речами українських бійців, які загинули під Іловайськом в 2014 році.

Про це в Facebook повідомив депутат міськради Кривого Рогу Микола Колесник, і опублікував фото з місця знахідки.

"Чим я займаюся в річницю створення Кривбасу. А займаюся я риттям речових доказів, разом з командою Евакуація 200. Викопуємо форму, берци, ремені, кобури, мішки з моргу, з бирками. До речі, Іловайськ хлопців", - пише він.

За словами Колесника, речі загиблих бійців знаходяться в зазначеному місці ще з 2014 року.

"Всі тридцять шість мішків на одне з сільських господарств завіз в 2014 році тодішній глава Таромського відділення міліції (підсушити трохи). І забув забрати, відморозився, на дзвінки власників господарства не реагував. Люди знайшли мене і попросили зробити по-людськи, бо ці речі потрібно не закопати, а поховати. Подзвонив 102, сиджу, чекаю СОГ. Хотів зробити стрім. Вибачте, не можу, руки трясуться", - зазначив він.

Також депутата заявив, що відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею службова недбалість.

[img src="https://apostrophe.ua/uploads/16052018/9c6427407efb4eeaffd9178429930777.jpg">

Фото: facebook.com/NikolayKolesnyk

Читайте на "Апострофі" інтерв'ю з волонтером гуманітарної місії ЗСУ "Евакуація 200" Павлом Нетесовим - Сепари розповідають страшні історії про вісьмох непереможних українців.