RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Завершено розслідування резонансної бійні між поліцейськими в Княжичах

Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершила розслідування кримінального провадження про перестрілку в Княжичах Київської області, в результаті якої загинули п'ять співробітників правоохоронних органів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, матеріали надані підозрюваним і їх захисту для ознайомлення. Після ознайомлення зі справою матеріали будуть направлені до суду.

Сарган уточнила, що у справі проходять начальник управління карного розшуку Нацполіції Києва, заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління, старший інспектор відділу управління Корпусу оперативно-раптового реагування Нацполіції Києва, начальник управління оперативної служби Нацполіції Києва та начальник відділу Управління оперативної служби.

Як відомо, 4 грудня 2016 року в селі Княжичі Київської області сталася перестрілка між поліцейськими. Загинуло п'ять осіб: двоє співробітників поліції охорони, двоє оперативників і один співробітник спецназу КОРД.

Так, київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив операцію по затриманню грабіжників. На місце також прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, яке зреагувало на сигналізацію, що спрацювала. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді колишнього начальника карного розшуку ГУ Національної поліції в Києві Леоніда Куряту, якого звільнили через причетність до перестрілки в селі Княжичі Київської області.