RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Соцмережі обурило відкриття справи проти одного з активістів, які затримали в Києві бойовика Лусваргі

Шевченківський районний суд Києва 18 травня зобов'язав правоохоронців відкрити кримінальне провадження щодо активіста організації С14 Євгена Карася, який брав участь в затриманні бразильського бойовика "ДНР" Рафаеля Лусваргі в Києві.

Про рішення суду на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Лусваргі Валентин Рибін.

"Сьогодні вранці 18.05.2018г. Шевченківський суд м. Києва зобов'язав порушити кримінальне провадження щодо Є. Карася за фактом вчинення дій, що підпадають під визначення "теракт", - повідомив адвокат і опублікував відповідні документи.

В оприлюдненій заяві в СБУ міститься прохання внести в ЄРДР відомості про вчинення протиправних дій стосовно його підзахисного членами організацій С14 і Нацкорпус під керівництвом Карася по ст.146 і 258 ККУ. У документі зазначається, що група молодих людей під керівництвом Карася побила і принизила честь і гідність Лусваргі, який перебував на волі на законних підставах. При цьому наголошується, що подія може стати приводом для міжнародного скандалу.

Варто відзначити, що рішення суду викликало бурхливі обговорення в мережі.

"Не зрада. Суд не міг прийняти іншого рішення. Внесуть - закриють справу", "Адвокат Лусваргі написав. Ну суд повинен за законом реагувати. І більше нічого. Забудьте", "За знищення Мамая теж заведуть справу на наших? А на мужиків які захопили міномети у русні - заведуть справу за крадіжку?", - пишуть в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачі мережі обурилися рішенням суду звільнити Лусваргі.