RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Стріляли і влаштували підпал: з'явилися фото і нові деталі нападу на табір ромів біля Тернополя

У нападі на поселення ромів в смт Велика Березовиця Тернопільської області брали участь 15 осіб, які влаштували стрілянину і намагалися побити людей.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

На момент нападу в таборі перебувало семеро дорослих і тридцять три дитини. До обласного центру вони приїхали із Закарпатської області. На життя заробляли збиранням та здачею металобрухту.

За словами потерпілих, вони готували їжу на вогні, коли до них прибігла група людей, які влаштували стрілянину. Роми спробували сховатися в лісі. Одна з потерпілих розповіла патрульним, що нападники підпалили їхній табору.

На місці події правоохоронці вилучили гільзи, імовірно від пневматичної зброї. А незабаром їм вдалося затримати підозрюваних в нападі. Серед затриманих також були неповнолітні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 КК (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Фото: tp.npu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", в Києві активісти організації С14 поставили ультиматум ромам покинути Лису гору і прибрати сліди свого перебування там. Після того як вимоги не були виконані, табір ромів спалили.

Пізніше група молодих людей влаштувала погром і підпал в таборі ромів в смт. Рудно Львівської області.