RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

На Донбасі чоловік підірвався прямо біля свого будинку

У неділю, 27 травня, житель селища Південне біля Торецьку, неподалік від лінії фронту на Донбасі, поруч зі своїм будинком наступив на вибухонебезпечний предмет, який здетонував і завдав чоловікові численні осколкові поранення.

Про це повідомляє Бахмутський відділ поліції Донецької області.

Потерпілого госпіталізовано. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом теракту.

Відзначається, що повідомлення про подію надійшло в поліцію 27 травня. Поліцейські встановили, що о 17.00 чоловік, 1948 року народження, підірвався, натрапивши на вибухонебезпечний предмет біля свого будинку.

Його доставили в лікарню з численними осколковими пораненнями кінцівок, грудної клітки і голови. Потерпілому було надано необхідну медичну допомогу.

Попередня правова кваліфікація - ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.

Поліція в черговий раз закликала громадян, особливо тих, хто живе біля лінії розмежування, дотримуватися правил безпеки. Так, у разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів необхідно припинити роботи в районі виявлення предмета, негайно повідомити про знахідку в поліцію або Державну службі України з надзвичайних ситуацій, а також не підходити до знахідки і не підпускати до цього місця інших людей. При виявленні підозрілих предметів категорично забороняється: самостійно проводити з ними будь-які дії (торкатися, піднімати, переносити або переміщати з місця, відкривати, розбирати або наносити по ним удари, кидати їх в багаття або розводити на них вогонь і т.д.).

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що 6 травня військовослужбовець ЗСУ Іван Сперелуп підірвався на ворожій міні поблизу населеного пункту Новгородське в Донецькій області.