RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не АТО, а ООС: як змінилася тактика українських військ на Донбасі

Після переформатування з Антитерористичної операції в Операцію об'єднаних сил, українські війська на Донбасі почали застосовувати більш активну тактику, спрямовану на постійний тиск на бойовиків.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Кореспонденти зазначають, що в травні в тил формувань так званої "ДНР" пішли пошукові групи, одночасно із взяттям селища Південного було повідомлено про захоплення двох 120 мм мінометів з позицій "ДНР", а потім група розвідників батальйону "Донбас-Україна" застала зненацька спостережний пункт бойовиків, на якому вбила одного з них і трьох взяла в полон.

За словами джерел "Радіо Свобода" в українському генштабі, тактика постійного тиску на противника, на думку українського командування, повинна зробити службу в окопах за 15 тисяч рублів на місяць остаточно непопулярною роботою на території підконтрольній так званим "республікам" і різко ускладнити подальше комплектування передових частин їх двох армійських корпусів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики так званих "ДНР" і "ЛНР" відчувають серйозні проблеми з відсутністю людей для комплектації передових частин.