RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У бойовиків немає шансу: в Україні оцінили ймовірність масштабного наступу ЛНР-ДНР на Донбасі

Незважаючи на останню ескалацію бойових дій на Донбасі, масштабного перекидання туди регулярних військ з території Росії на даний момент не відбувається, тому у бойовиків навряд чи є шанси на будь-які масштабні операції.

Про це розповів "Апострофу" нардеп Дмитро Тимчук.

За його словами, ескалація спостерігається на багатьох ділянках фронту.

"Ми бачимо посилення дій з боку бойовиків, якщо брати до уваги те, що відбувається в районі Горлівки. Але ескалація відбувається не тільки там. Ми також бачимо ескалацію на захід від Донецька - в районі Докучаєвська - тощо", - зазначає Тимчук.

У той же час, в нинішніх умовах у бойовиків практично немає шансів на успішний наступ на позиції українських військ, вважає нардеп.

"Важко сказати, наскільки ще зросте градус напруги. Треба розуміти, що якщо брати нинішню конфігурацію окупаційних формувань і тих формувань ЗСУ, які задіяні на боці ООС, то в бойовиків немає особливих шансів на якусь масштабну наступальну операцію оперативно-тактичного рівня", - каже він.

На думку нардепа, всі масштабні операції бойовики проводили виключно за участю регулярних підрозділів збройних сил РФ, тому самостійно вони наступати не здатні.

"Але на тлі ескалації, яка зараз спостерігається, ми поки не бачимо якогось масштабного перекидання військ з території Росії на окуповану територію Донбасу. Ситуація може змінитися щогодини, але на даний момент ми цього не бачимо", - підкреслює Тимчук.

Детальніше про загострення війни на Донбасі і перспективи конфлікту читайте в матеріалі "Апострофа": ЗСУ оточують з трьох сторін важливі міста на Донбасі: у бойовиків ДНР істерика.