RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Вбивство" Бабченка: з'явилося відео розмови з кілером і нові фото по справі

"Вбивство" журналіста Аркадія Бабченка в Україні було тільки одним з елементів операції російських спецслужб, спрямованої на фізичне знищення громадян РФ, які через свою політичну позицію були змушені покинути батьківщину.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Співробітниками спецслужби задокументовано, що для реалізації цинічного плану спецслужбами РФ був завербований громадянин України "Г", який отримав завдання знайти за грошову винагороду виконавців для здійснення ряду терористичних актів з численними жертвами. За вбивство Бабченка він запропонував своєму знайомому - колишньому учасникові АТО 30 тис. доларів США. В якості завдатку він передав 15 тисяч. Також виконавцю було передано повне досьє на Бабченка і його рідних.

Фото: ssu.gov.ua

"Російськими спецслужбами була поставлена ще одна задача для організатора: нелегально закупити за кошти російських спецслужб зброю і боєприпаси з району проведення АТО і організація схронів на території Київського регіону", - заявив глава СБУ Василь Грицак.

Фото: ssu.gov.ua

Слідчими СБУ оголошено підозру організатору злочину в пособництві на замовлення російських спецслужб до вчинення терористичного акту, застосування зброї, вчинення вибуху та інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини з метою порушення громадської безпеки і залякування населення, що могло призвести до загибелі людини ( ч. 1 ст. 14 ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України).

Також опубліковано фрагмент розмови між замовником і організатором.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ оприлюднила кадри затримання замовника вбивства Бабченка.

Також читайте матеріал "Апострофа": "Вбивство" Аркадія Бабченка: навіщо все це було потрібно.