RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Аркадій Бабченко живий: опубліковано фото, відео і деталі операції СБУ

Відомий російський журналіст Аркадій Бабченко, про вбивство якого повідомлялося у вівторок, 29 травня, насправді живий.

Про це в середу, 30 травня, заявив глава Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак.

За його словами, СБУ отримала попередню інформацію про те, що готується вбивство Бабченка. Співробітники відомства вийшли на людей, які володіли інформацією, і вони допомогли запобігти вбивству журналіста.

Читайте також: "Вбивство" Аркадія Бабченка: навіщо це все було потрібно

Грицак додав, що було прийнято рішення про проведення спецоперації, завдяки якій вдалося зібрати докази діяльності російський спецслужб на території України.

"Люди сказали, що є на тебе замовлення. Вже передані гроші, 40 тис. доларів. Показали документи, мої паспортні дані, мою фотографію, яка є тільки в моєму паспорті. Стало зрозуміло, що інформація йде з Росії. Мені запропонували взяти участь у цій спецоперації, інших варіантів немає. Або працюємо, або працюємо. Хлопці працювали, як буйволи. Звідти, з того боку, давили дуже сильно. На виконання замовлення дали три тижні", - розповів сам Бабченко.

Варто зазначити, що про те, що це була інсценізація, не знала навіть дружина Бабченка.

"Окремі вибачення моїй дружині. Олечко, пробач, але тут було без варіантів. Операція готувалася два місяці. Мене посвятили місяць тому. За результатами операції людина взята, вона перебуває під вартою", - сказав журналіст.

Також опубліковано відео з живим журналістом.

"Я звичайно мав принести глибокі співчуття родині Аркадія Бабченка, але я не буду цього робити. Я навпаки, хочу привітати його сім'ю, вас всіх і привітати Аркадія Бабченка з його третім днем народження!", - сказав Грицак і в приміщення зайшов журналіст.

Після цього всі присутні зустріли журналіста гучними оплесками і радісними вигуками.

Також з'явилось повне відео бріфінга СБУ.

Радісну звістку про Бабченко вже бурхливо обговорюють в соцмережах.

Відео затримання замовника:

Дивіться також відео з промовою Бабченка.

Пізніше СБУ опублікувала відео розмови з кілером і фото зброї, яку, за задумом спецслужб РФ, мали застосувати при проведенні теракту в Україні.

Крім цього, кілеру було передано досьє на Бабченка.

А ось вже Бабченко жартує:

Як відомо, раніше повідомлялось, що Бабченко був застрелений у своєму будинку в Києві ввечері 29 травня. Дружина журналіста, яка перебувала у ванній, нібито почула хлопки, вийшла і побачила чоловіка в крові. Вона викликала швидку допомогу, але лікарі не змогли врятувати потерпілого - він помер по дорозі в лікарню.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що стало відомо, що напередодні вбивства відомого російського журналіста Аркадія Бабченка до Києва прибув кілер Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ по кличці "Валідол" (уродженець Чечні Валід Лурахманов, він же Олександр Смирнов).