RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Росії міткою карикатурою з Путіним зобразили ситуацію з черговим гучним вбивством в Україні

У мережі яскраво висміяли спроби Росії виправдатися за нове гучне вбивство в Україні, - відомого російського журналіста Аркадія Бабченка.

Відповідну карикатуру на своїй сторінці в Facebook опублікував відомий російський художник і карикатурист Сергій Йолкін.

Відзначається, що Бабченка через його позицію змусили тікати з Росії, і зараз в мережі бурхливо обговорюється причетність до його вбивства ФСБ РФ, в той час як основні версії слідства в Україні, - професійна діяльність і громадська позиція.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що традиційно Росія аналогічним чином використовує такі тактики дестабілізації обстановки в Україні, хоча і рано судити про винуватців інциденту.

Читайте також: Я тій країні, Росії, всі борги віддав - Аркадій Бабченко

У Росії на подібні підозри відповіли агресивно, - Слідком РФ порушив кримінальну справу, в той час як в МЗС РФ заявили: "Криваві злочини і тотальна безкарність стали рутиною для київського режиму".

Постпред РФ при ООН Василь Небензя, в свою чергу, виступив з наступними словами: "Думаю, українське слідство і правосуддя, ціну якого ми добре знаємо, напевно знайдуть там російський слід".

Агресивні виправдання Кремля стали основою для нової карикатури Йолкіна, - він зобразив президента Росії Володимира Путіна, який перебирає таблички з шаблонами заяв у відповідь на звинувачення.

"Нам це не вигідно", "В цьому немає сенсу", "Нас хотіли підставити", "Він не був небезпечний", - йдеться в тексті табличок.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Юрій Бутусов яскраво висловився про вбивство Бабченка в Києві.