RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Був журналістом принципів: в Україні яскраво висловилися про вбивство Бабченка

Убитий напередодні в Києві Аркадій Бабченко був принциповим журналістом, і він, безумовно, знав про загрози своєму життю.

Про це пише відомий український журналіст Юрій Бутусов на сайті Цензор.нет.

"Ти був одним з кращих людей на цій війні, на фронті і далеко за фронтом. Ти не був журналістом новин, ти був журналістом принципів, одним з тих, хто створює рамки моралі і почуттів, і поза якими новини сприймати не можна і без яких новини не існують. Адже і війна йде за смисли, за правду, за мораль, і перемога починається з пояснення, за що саме ми боремося", - пише Бутусов.

"Він (Бабченко - ред.) Отримував погрози в Росії, він був змушений залишити Росію через реальну небезпеку для життя. Він отримував погрози в Україні. Це була частина його роботи, його служіння журналістиці. Такі загрози - це теж частина професії. Аркадій писав тільки про Росію і війну проти України, ніяких інших тем у нього не було, він більше ні про що не писав і не говорив", - підкреслив журналіст.

Бутусов впевнений, що Бабченко був убитий в Україні російськими спецслужбами.

"Найбільша загроза для путінської Росії - це свобода. І про сенси цієї свободи писав Аркадій. Найяскравіший і гострий російськомовний журналіст, один з найталановитіших людей, які присвятили своє життя викриттю путінського режиму", - пише журналіст.

Також автор згадав висловлювання самого Бабченко про своє повернення в Росію.

"Ти повернешся, Аркадій. Твоє ім'я, твої портрети, правда, яку ти відстоював повернуться в Росію, після того, як ми виграємо війну, звільнимо Україну, і слідом за нами свобода повернеться і в РФ", - резюмував Бутусов.

У той же час поділився спогадом про Бабченко і відомий російський журналіст Павло Канигін: "Аркаша любив життя так, як я більше не знаю хто. Він любив веселитися і любив гучні компанії, де міг заплатити за всіх і залишитися без грошей на таксі. Півроку не виходив з дому після перелому, а потім зібрався і приїхав до мене на ювілей і танцював на милицях тверк під «Молодшого лейтенанта». Навчив мене водити машину, коли мені було 20, я йому ще розбив фару в якихось промзонах між Таганкою і Автозаводською , а потім ми пили пиво у кіоску. Від нього завжди виходили спокій, впевненість. На Майдані ми разом дерлися по барикадах, ходили удвох на нейтралку і я, ще недосвідчений в цих справах, відчував, що з ним я в безпеці. І тільки потім я зрозумів, що за спокоєм і впевненістю було насправді щось інше - прийняття неминучого ходу життя, глибоке співчуття до неї: треба робити що вважаєш правильним, а далі будь що буде".

"Чесний, талановитий, безстрашний, веселий, таким і залишишся, братик", - додав Канигін.

Як повідомляв "Апостроф", Бабченка вбили на порозі його квартири в Києві ввечері 29 травня. Основною версією вважається професійна діяльність журналіста.

Читайте також: Я тій країні, Росії, всі борги віддав - Аркадій Бабченко.